Enschede sluit supportershome FC Twente na handel in drugs

De gemeente Enschede gaat het supportershome van VakP in het stadion van FC Twente definitief sluiten. Dit maakte de burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen bekend tijdens een persconferentie vrijdagochtend.

Tijdens een grote politieactie werd er drugs aangetroffen in de supportershome van FC Twente tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV donderdagavond. In het supportershome heeft de politie drie verdachten opgepakt en buiten het stadion nog twee mensen.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/GjHm5bM3Yv7f?autoplay=0


”Een voetbalstadion moet een plek zijn waar mensen veilig, ongestoord en vrij kunnen genieten van een mooie voetbalwedstrijd. De handel van drugs vanuit het supportershome is absoluut ontoelaatbaar en zorgt voor ongewenste situaties”, aldus burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede.

Vrijdagochtend gaf de gemeente een persconferentie naar aanleiding van de ontruiming van het stadion en de ongeregeldheden die daarop volgden. In een reactie laat FC Twente weten verrast te zijn door de grote omvang van de drugshandel in het supportershome van VakP. ” We wisten dat er zorgen waren, maar niet in deze omvang”,  aldus Erik Velderman financieel en operationeel directeur van de club.


http://www.kijk.nl/video/SifcqMsT9v7f?autoplay=0