112

Eindelijk schadevergoeding voor moord op studente

Na meer dan tien jaar procederen krijgen de nabestaanden van Nadia van de Ven eindelijk een schadevergoeding. Dat laat de zus van Nadia, Lucinda van de Ven, weten aan Hart van Nederland. Het is komend najaar 15 jaar geleden dat de Utrechtse studente door haar huisbaas Pascal F. werd vermoord.¬†Het bedrag¬†komt neer op zo’n 139.000 euro, exclusief rente. Hier moeten waarschijnlijk de kosten voor de advocaat nog van af.

De vergoeding is toegewezen aan de moeder van Nadia die als arts werkte. Na de moord op haar dochter kwam er zoveel op haar af dat ze haar beroep niet meer kon uitoefenen en dus arbeidsongeschikt raakte.

De eerste advocaat van de nabestaanden maakte een procedurefout, waardoor de schade niet meer op de moordenaar kan worden verhaald. Omdat die advocaat zijn fout erkende is het uiteindelijk zijn verzekeraar die van de rechter de schadevergoeding moet betalen. Er is nog wel een kans dat de verzekeraar hiertegen in beroep gaat.

Nadia van de Ven werd in oktober 2002 in haar Utrechtse studentenkamer van dichtbij door het hoofd geschoten door Pascal F, haar huisbaas. Hoewel de dader altijd alle betrokkenheid ontkende is hij in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel met tbs.

Bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland.