112

Het ging eerder mis bij deze overgang

Het ging eerder mis op de plek van de crash tussen een auto en een trein waarbij een 31-jarige vader en zijn drie jarige zoontje zijn omgekomen maandagmiddag in Harlingen.

Bij de onbewaakte spoorwegovergang botste 8 februari ook al een trein tegen een auto. Een persoon raakte toen gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. In de trein raakte niemand gewond. De ravage was enorm.

Opheffing

Spoorbeheerder ProRail wilde de spoorwegovergang bij Harlingen opheffen. ProRail was hierover in gesprek met de eigenaar van de grond waarop de onbewaakte overgang ligt. Het plan is om de overweg helemaal weg te halen en een parallelweg aan te leggen zodat de boer zijn boerderij kan bereiken, zei een woordvoerster.

ProRail besloot hiertoe nadat in februari ook al een ongeluk was geweest op deze overgang. Toen vielen er geen gewonden.

Directeur Pier Eringa van ProRail liet namens het bedrijf weten diep geschokt te zijn door het ongeval en betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers.

http://www.kijk.nl/video/V38ad9uL5cd1 ?autoplay=0