112

'Dode Tilburg betrokken bij drugszaak'

De politie onderzoekt of er een verband is tussen een dode woensdagavond in Tilburg en een grote drugszaak. De dode persoon werd aangetroffen in een uitgebrand busje. De rechtszaak zou donderdag dienen bij de rechtbank in Den Bosch.

Twee verdachten die op vrije voeten waren, kwamen donderdagochtend onverwacht niet opdagen voor de zitting terwijl ze verplicht waren, aldus hun advocaten. De strafzaak moest om 09.00 uur beginnen maar is vooralsnog uitgesteld. De rechtbank beslist rond het middaguur hoe de zaak verder moet.

No Surrender

Het zou gaan om een 44-jarige man uit Moergestel en een 65-jarige man uit Apeldoorn. De drugszaak tegen hen is het resultaat van operatie Trefpunt, de grootscheepse actie op 4 april tegen drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland.

De meest prominente verdachte in de zaak is Corin Denis, een captain van No Surrender uit Tilburg. De 37-jarige Tilburger zit wel vast. De politie kon donderdag nog niet meer vertellen over de dode in Tilburg en blijft bij de eerdere verklaring: de identiteit van het slachtoffer staat nog niet vast.