Politiek

D66'er: 'Wilders hoopt op een aanslag'

Het Limburgse D66-Statenlid Hans van Wageningen zegt dat Geert Wilders hoopt op een aanslag voor politiek gewin. Wilders reageert hierop door het Statenlid een “zieke geest” te noemen.

Van Wageningen schreef een opiniestuk over PVV-lijsttrekker Wilders en het Heerlense gemeenteraadslid Christian Petermann. Hij deed dit naar aanleiding van een tweet van het gemeenteraadslid. Petermann had bij een tweet de omstreden gephotoshopte foto gebruikt van Alexander Pechtold.


‘Hij volgt een strategie van Hitler en Milosevic’

– Hans van Wageningen over Geert Wilders


“Wat bezielt die politici om zoiets te doen? Wat hebben ze hierbij te winnen? Denken ze soms dat Nederland er beter van wordt als het in twee kampen wordt opgedeeld?”, schrijft het Statenlid. “Het volk aan de ene kant en de islamieten met hun vrienden aan de andere kant. Wij tegen zij.”

 

Hij beschuldigt de PVV-lijsttrekker er dan ook van dat hij Nederland laat afglijden naar een burgeroorlog. “Ze volgen een strategie die eerder door Adolf Hitler is gevolgd en nog niet zo lang geleden door slobodan Milošević.”

“Voor Wilders kan die strategie voordelig uitpakken, maar voor Nederland zal het net zo slecht aflopen als voor Duitsland in 1945 en Joegoslavië in 1991”, schrijft Van Wageningen. “Hij hoopt op een aanslag vlak vóór de verkiezingen en dat hij op het Haagse pluche zit als de rook weer is opgetrokken.”