112

'Brand Kapelle klap voor gemeenschap'

Het nablussen van een grote uitslaande brand bij een grote fruitteller in Kapelle levert geen gevaren meer op voor de omwonenden. Dat zegt de burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle.

De brandweer had de brand bij een fruitbedrijf aan de Oostambachtweg onder controle. Rond 3.30 uur in de nacht van donderdag op vrijdag werd het sein brand meester gegeven.

De brandweer gaf wel aan dat het nablussen van de grote brand nog geruime tijd kon duren. Eerder had de brandweer bekend gemaakt dat de woning van de eigenaar van het fruitbedrijf gespaard is gebleven.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/uSMxMDUgudxd?autoplay=0


De veiligheidsregio Zeeland bepaalde aan het begin van de nacht dat de luchtkwaliteit dusdanig achteruit was gegaan dat woningen in de buurt van de brand ontruimd moesten worden. Zo’n 46 woningen werden ontruimd. De bewoners werden in twee hotels opgevangen. Vier mensen zijn behandeld omdat ze rook hadden ingeademd.

De gemeente heeft aangekondigd dat ze vanaf 7.30 uur beginnen met het schoonmaken van de openbare ruimten. Ook heeft de gemeente op de website zeelandveilig.nl een instructie gezet hoe bewoners hun eigen omgeving kunnen schoonmaken. Hiervoor wordt vrijdagochtend ook een informatiepunt geopend.