Bladella wil geroyeerde jongens snel weer later spelen

Voetbalclub Bladella uit Bladel wil vier geroyeerde jeugdspelers snel weer laten voetballen. Jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen laat dat weten in een uitgebreide verklaring.

De ouders van de jongens worden uitgenodigd voor een gesprek. “Ik wil tot een compromis komen, zodat de jongens snel weer kunnen voetballen”, aldus Lavrijsen. De club kwam vorige week in het nieuws omdat het vier voetballertjes had geroyeerd nadat ze te weinig loten voor de nieuwjaarsloterij hadden verkocht.

Bladella verplicht zijn jeugdleden om minstens 25 lootjes te verkopen. Vier kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud haalden dat niet. Hun lidmaatschap werd ingetrokken. Dit leidde tot veel ophef op social media. Ook de KNVB zette vraagtekens bij de maatregel. Later kregen mensen meer begrip voor de club, aangezien deze oplossing met lootjes was bedacht om te voorkomen dat de contributie zou worden verhoogd.

Bladella ontving bedreigingen

De commotie leidde ook tot bedreigingen richting de club. De club heeft dit gemeld bij de politie, “Let wel, het gaat hier om meldingen geen aangiftes. We hebben hierop gereageerd door extra surveillance.”

“Wij willen graag weten wat de aard van de bedreigingen waren, maar we hebben ze tot op heden nog niet te pakken gekregen. We nemen de bedreigingen in elk geval zeer serieus en houden het Sportpark extra in de gaten”, aldus de politie.

http://www.kijk.nl/video/x8EFgHum8IYz?autoplay=0