Bioscoopketen Pathé opent eerste 4D-bioscoop in Amsterdam en Rotterdam

Hoe zou het voelen om tijdens een wilde achtervolgingsscène de wind door je haar te voelen, of tijdens een scene met vuurwapens ook daadwerkelijk het kruit van de lege kogelhulzen te ruiken. Dat kan binnenkort allemaal en meer bij de nieuwe 4D-bioscopen van keten Pathé.

De bioscopenketen opent volgende week op twee locaties nieuwe 4D-zalen. Tijdens de film kan de bezoeker getrakteerd worden op verschillende manieren. Zo kan het opeens gaan regenen als het in de filmscène ook regent of als de hoofdrolspelers zich in mist bevindt kan er ook mist gemaakt worden in de zaal.

Het idee van 4D is overkomen waaien vanuit Zuid-Korea. Daar wordt ook elke film helemaal van code voorzien waardoor de stoelen op het juiste moment op de goede manier bewegen. En dat levert volgens Pathé een nieuwe dimensie toe aan de bestaande 3D-films.

De eerste 4D-film in de Pathé-bioscopen is vanaf 13 december de nieuwste Star Wars-film: The Last Jedi. Een kaartje voor dit technische hoogstandje kost 17,25 euro, waar nog 1 euro bij komt als je geen 3D-bril hebt.