112

'Bewoners verwoeste flat Veendam binnen week gehuisvest'

De twintig bewoners van het verwoeste complex in Veendam die niet meer terug kunnen naar hun woning, worden binnen een week allemaal elders in de gemeente gehuisvest. Dat meldde een woordvoerster van woningcorporatie Acantus vrijdag na overleg met de gedupeerden.

De corporatie sprak vrijdag alle getroffenen, van wie de woningen na de gasexplosie van woensdag niet meer bewoonbaar zijn. In totaal zestien appartementen werden door de knal verwoest. De 37-jarige bewoner van het appartement waar de ontploffing plaatsvond, kwam om het leven. De politie kan door de enorme ravage niet meer vaststellen of opzet in het spel is.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/U2iMsPG8QsXQ?autoplay=0


De corporatie kan met hulp van andere woningbouwverenigingen alle getroffenen vervangende woonruimte in de regio aanbieden. Naar verwachting is begin volgende week duidelijk wanneer iedereen kan verhuizen. Tot die tijd verblijven de meeste bewoners bij familie of vrienden, vijf huishoudens zijn in een hotel ondergebracht.

Een deel van het pand werd vrijdag verder ontmanteld. Het is nog te onveilig om het gehele complex te inspecteren, meldt de woningbouwcorporatie, waardoor bewoners ook nog niet terug kunnen om persoonlijke spullen veilig te stellen. Ook is nog niet te zeggen of een deel van het complex te behouden is.