Bewoner filmt achtervolging door woonwijk

Een bewoner heeft donderdagnacht een wilde achtervolging door een woonwijk in Leeuwarden gefilmd. De bestuurder bleek een notoire verkeershufter te zijn.

De man viel op omdat hij met hoge snelheid dwars over het Cambuurplein scheurde. Toen agenten hem wilden controleren, gaf hij plankgas en ging er vandoor. Direct liepen de snelheden op tot boven de 100 kilometer per uur, binnen de bebouwde kom.

Hij negeerde stoptekens, reed tegen de richting in en nam rotondes aan de verkeerde kant om uit handen te blijven van de politie. Bij de kruising van de Bleeklaan en het Noordvliet reed de politie hem toch klem.

Veelpleger zonder rijbewijs

De bestuurder bleek een 18-jarige man uit Leeuwarden te zijn zonder rijbewijs. Het was ook niet de eerste keer dat hij dit deed, hij is al vier keer eerder gepakt voor rijden zonder rijbewijs. De verkeershufter werd net als de drie andere inzittenden aangehouden.

De drie bijrijders, een man van 18 en twee zussen van 16 en 17 jaar oud, zijn inmiddels weer op vrije voeten. De bestuurder zit nog vast. Hij verklaarde dat de auto van de moeder van de zussen is. Deze is zonder haar medeweten meegenomen.