112

Bestelbusje eindigt in sloot na botsing met trein

Vrijdagmiddag heeft een trein een busje geschept op een spoorwegovergang in Opheusden. Vrijdagmiddag rond half twee belandde het bestelbusje na de botsing op de kant in de sloot. Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte overweg aan de Parallelweg. De trein kwam enkele honderden meters verderop tot stilstand.

De bestuurder van het busje is gewond geraakt, maar is wel aanspreekbaar. De man uit Wageningen is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door de klap is de inhoud van het busje naast het spoor en in de sloot terechtgekomen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Neder-Betuwe staat situatie van de onbewaakte overweg niet bekend als gevaarlijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

In verband met het ongeluk rijden er tot ongeveer 17.30 uur geen treinen op het spoor tussen Arnhem Centraal en Tiel, zo meldt de Nederlandse Spoorwegen. Reizigers kunnen reizen via Utrecht Centraal en moeten hierbij rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Beeld: SPS Media