112

Advocaat Klaas Otto had drugslab voor XTC in huis

Behalve dat hij getuigen beïnvloedde, had de advocaat van Klaas Otto (49) ook een drugslab in zijn huis waar XTC mee gemaakt kon worden. De 69-jarige Hagenees werd eerder deze week opgepakt in het grootschalige onderzoek naar de 49-jarige oprichter van motorclub No Surrender.

De advocaat zou samen met de partner van Klaas Otto in opdracht van verschillende mensen hebben benaderd of hebben laten benaderen om anders dan de waarheid te verklaren. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De 69-jarige advocaat zou briefjes hebben aangenomen en buiten de gevangenis hebben gesmokkeld.

De oprichter van No Surrender zit sinds zijn arrestatie in juli vast op verdenking van afpersing, mishandeling, brandstichting en witwassen. Op 13 februari werd hij onder voorwaarden geschorst uit de voorlopige hechtenis door de rechtbank. Hij mocht geen contact opnemen met medeverdachten, slachtoffers, getuigen en (politie-)functionarissen. Enkele dagen later werd hij weer aangehouden omdat hij zich niet hield aan de voorwaarden.