112

Boete van 2500 euro voor nalatige kinderarts

Kinderarts Magda S. is dinsdag veroordeeld tot een geldboete van 2500 euro. De eis van het Openbaar Ministerie was 6 maanden voorwaardelijk en een geldstraf van 5.000 euro.

De arts moest voor de rechter verschijnen omdat ze in mei 2013 zo nalatig en onzorgvuldig heeft gehandeld dat de 10-jarige Dean Weerts uit het Limburgse Born het leven liet. De jongen belandde bijna 4 jaar geleden in ziekenhuis Orbis in Geleen met hevige hoofdpijn.

CT-scan

Kinderarts Magda S. deed het als als een migraine aanval en vond het niet eens nodig om een CT-scan van zijn hoofdje te maken, ondanks aandringen van Deans ouders. Tot het opeens helemaal mis gaat en de jongen een hartstilstand krijgt. Pas dan blijkt de werkelijke oorzaak van de hoofdpijnen: Dean blijkt een week eerder een hersenbloeding te hebben gehad. Artsen kunnen niets meer voor hem doen en binnen een week sterft de tiener.

Deans ouders, Danielle en Ton Weerts, achten de arts verantwoordelijk voor de dood van hun zoon en sleepten de vrouw voor de rechter.