Terug

Volg Hart van Nederland

19.000 extra plekken om asielzoekers op te vangen, volgens van der Burg is het mogelijk

Politiek

30 jan 2023, 20:38

Vanaf 1 juli kunnen er 19.000 extra plekken bijkomen om asielzoekers op te vangen, dat schrijft staatssecretaris Eric van der Burg in een brief aan de Tweede Kamer. Om deze nieuwe plekken te realiseren wil Van der Burg inzetten op nieuwe maatregelen zoals: kleinschalige opvang door maatschappelijke organisaties, het gebruik van kerken en cruiseschepen als opvanglocaties.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is al langere tijd opzoek naar nieuwe opvanglocaties. Vooral naar plekken waar structurele opvang geboden kan worden. Het ambitieuze plan om 19.000 plekken te realiseren wordt volgens van der Burg alleen gehaald als "het totaalpakket succesvol" wordt uitgevoerd.

Eerder werd bekend dat Nederland op 1 januari 2024 zeker 75.500 opvangplekken nodig heeft. De Tweede Kamer is bezorgd dat er te weinig opvangplekken zullen komen.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.