Terug

Volg Hart van Nederland

Ook 13 jaar cel in hoger beroep Lawalata-zaak

Ook 13 jaar cel in hoger beroep Lawalata-zaak

112

24 feb 2017, 14:10

De 42-jarige Sylvana W. is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar voor het doden van Nikki Lawalata uit Amsterdam in 2013. Het vonnis werd vrijdag uitgesproken in het gerechtshof in Leeuwarden. Volgens de rechters is er sprake van doodslag. Het lichaam van de 27-jarige Lawalata werd op 4 september 2013 gevonden in een greppel bij een bos tussen Almere en Lelystad. Ze zou enkele dagen eerder zijn gewurgd en had ook hoofdwonden. Lawalata was de nieuwe vriendin van W.'s voormalige levenspartner. W. kon dat moeilijk verkroppen. Het hof rekent het W. zwaar aan dat ze het lichaam heeft verborgen. Het Openbaar Ministerie had in januari ook dertien jaar cel geëist, gelijk aan het oordeel van de rechtbank in december 2015. Voor de familie Lawalata is het een frustrerend en lang proces geweest, zij hebben nooit duidelijkheid gekregen over wat er nou precies met Nikki is gebeurd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.