Terug

Volg Hart van Nederland

12.028 nieuwe coronabesmettingen gemeld; lichte daling

12.028 nieuwe coronabesmettingen gemeld; lichte daling

Milieu en Gezondheid

18 dec 2020, 15:41

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur 12.028 nieuwe positieve coronatesten vastgesteld. Dat is een lichte daling ten opzichte van donderdag, toen ging het om 12.823 besmettingen (na correctie). Het aantal gemelde sterfgevallen steeg van donderdag op vrijdag met 85. Een dag eerder waren het er 76. Een en ander wil niet zeggen dat al die mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. In de veiligheidsregio Utrecht waren er met 1169 de meeste nieuwe besmettingen, gevolgd door Midden- en West-Brabant met 819. Rotterdam-Rijnmond staat op drie met 809 nieuwe besmettingen. Bij de steden staat Amsterdam op 1 met 378 nieuwe besmettingen, gevolgd door Rotterdam met 330. In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 70.228 positieve tests geteld en 441 sterfgevallen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.