112

Man rijdt met auto in op mensen in Delft

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 36-jarige man in Delft met zijn auto ingereden op een groep mensen. Eén persoon werd geraakt, de bestuurder zelf bleek ook gewond.

De politie kreeg rond half één ‘s nachts meerdere meldingen van geluidsoverlast bij een buurthuis aan de Brasserskade. Er zou ruzie zijn geweest met een twintigtal personen. De man kreeg een conflict met bezoekers, nadat hij twee vrouwen had lastiggevallen. Die ruzie mondde uit in een vechtpartij met een grote groep personen. Een correspondent ter plaatse meldt dat de man in zijn auto stapte, nadat hij werd gesommeerd weg te gaan.

Na enkele meters achteruit te zijn gereden, gaf de man flink gas en reed in op de groep mensen met wie hij in conflict was. Hij raakte één persoon. Hierna ging hij er vandoor.

Mee naar het bureau

De auto kwam op de Brasserskade tot stilstand. De politie trof de bestuurder gewond in zijn auto. Ook de auto bleek flink beschadigd. Nadat de man was onderzocht in een ambulance, werd hij aangehouden voor rijden onder invloed en meegenomen naar het bureau. Ook is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt en is zijn rijbewijs ingenomen.

De persoon die werd geraakt door de auto, werd niet meer aangetroffen.

Getuigen van het incident durfden niet hun verhaal niet op camera te delen, omdat ze erg geschrokken zijn van de ruzie. Aan Hart van Nederland verklaren ze dat er hard geroepen en agressief geschreeuwd werd. Daarop hebben bezorgde omwonenden snel de hulpdiensten gebeld.

Beeld: District 8