112

Twee gewonden na schietpartij in Apeldoorn, vier verdachten aangehouden

Bij een schietpartij aan De Sikkel in Apeldoorn zijn in de nacht van zondag op maandag twee mensen gewond geraakt. Vier verdachten zijn aangehouden.

Voorafgaand aan de schietpartij kreeg de politie twee meldingen van een hoog opgelopen ruzie tussen twee families. Agenten brachten de families een bezoek, waarna de ruzie gesust leek. Later op de avond kreeg de politie opnieuw meerdere meldingen dat er in de woning werd geschoten.

Vuurwapen gevonden

Een bewoner uit de straat belde de politie dat een gewonde man hulp nodig had. Het 27-jarige slachtoffer had zelf bij de woning aangeklopt met de vraag of er een ambulance gebeld kon worden. In de woning van waaruit de melding werd gedaan, werd later ook een vuurwapen gevonden. Omdat het wapen vermoedelijk van de gewonde man was, is hij als verdachte aangehouden.

Tekst gaat verder onder de video

Even later meldde een gewonde man zich bij het ziekenhuis in Deventer. Ook hij was vermoedelijk betrokken bij de schietpartij en daarbij gewond geraakt. Na behandeling door de artsen, is de 28-jarige Apeldoorner opgepakt op verdenking van poging tot doodslag.

Langer lopend conflict

Aan de Sikkel werden ook twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 24 en 26 jaar oud uit Apeldoorn. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. De politie onderzoekt nog wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. “Vermoedelijk maakt de schietpartij deel uit van een langer lopend conflict in de relationele sfeer, alle betrokkenen lijken elkaar te kennen”, aldus de politie.

Beeld: SPS Media