Politiek

Stint-eigenaren claimen 9.000 euro schadevergoeding na ongeluk Oss

Stint-eigenaren bereiden een massale schadeclaim voor tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het departement wist volgens de stinteigenaren al bij de introductie van de elektrische bolderkar dat die niet voldeed aan de eisen. Zij zouden daardoor onzorgvuldig hebben gehandeld.

Alle stints moesten worden aangepast na een botsing tussen een trein en een stint in Oss. Bij het ongeluk kwamen vier kinderen om het leven.

9.000 euro per stint

De veelal kinderdagverblijven willen 3000 euro voor de aanpassingen die ze aan hun stint moeten laten doen en voor het vervangend vervoer dat ze hebben moeten regelen. Dit zou circa 6.000 euro per stint per jaar zijn.

Het initiatief van de massaclaim komt van een groot kinderdagverblijf in het noorden van het land. Ze laten vertegenwoordigen door een advocatenkantoor in Leeuwarden. Het doel is om in de laatste drie maanden van het jaar zeker een derde van de stint-eigenaren achter de claim te krijgen.

Rapport bijzondere voertuigen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert woensdag een rapport over hoe bijzondere voertuigen worden toegelaten op de weg. Het OVV begon het onderzoek na het ongeluk in Oss.

Lees ook: Ouders overleden zusjes stintdrama huilen nog iedere dag: ‘De stilte in en om het huis doet pijn’

ANP/redactie