112

Elektronicawinkel geint na plofkraak in Utrecht en stuurt 'vacature voor plofknaapje' uit

Aan het Europaplein in Utrecht is woensdagnacht even na 2.00 uur een plofkraak gepleegd. Omwonenden werden opgeschrikt door een harde knal. Twee personen op een scooter zijn gevlucht richting de wijk Lunetten.

Zij droegen beiden een zwarte helm, jassen met bontkraag en hadden tassen bij zich.

Woningen in de omgeving hoefden niet te worden ontruimd. Een woordvoerder van de politie kon niet aangeven hoe groot de schade is en of er iets is buitgemaakt.

De Coolblue-winkel was al eerder doelwit. Op 21 juli van dit jaar reed er een auto het pand in. De politie loste toen twee waarschuwingsschoten. Drie verdachten werden aangehouden.

Plofknaapje gezocht

Op twitter reageert Coolblue met humor op de plofkraak door het plaatsen van een ‘vacature’ voor ‘plofknaapje‘. Ze bieden “flexibele werktijden”, het is “goed te combineren met verder niks doen” en natuurlijk is “elke dag een klapper”…

“Door jullie explosie is de hele buurt wakker, leuk! Jullie kruipen door het net iets te kleine gaatje en zijn binnen”, luidt de omschrijving van een gemiddelde ‘werkdag’ als plofknaapje, of: dummy… “Yehes, alleen maar dummy-producten. Daar hebben we precies geen reet aan. Snel in je tas stoppen, om thuis lekker niks mee te kunnen. Snel spring je weer bij je vriendje achterop de scooter en jullie vluchten weg. Wat was dit spannend zeg. Woehoe! Wat. Een. Nacht.”

Redactie/ANP

Beeld: Koen Laureij