112

Knuffel met camera voor kindje blijkt nutteloze babyfoon, 'lijkt storm in glas water'

De knuffelbeer met camera die een onbekende man gisteren in het Zeeuwse Zuidzande aan een peuter gaf, blijkt een soort babyfoon waarmee geen opnames gemaakt kunnen worden. De politie gaat er niet vanuit dat de man die de knuffel gaf kwade bedoelingen had.

De onbekende man gaf de beer aan het kindje op een rommelmarkt, waar de 2-jarige met zijn ouders rondliep. Voordat hij de knuffel gaf, zei hij dat hij het kindje lief vond. Thuis ontdekten de ouders dat er een camera en microfoon in de beer zaten, waarna ze de politie waarschuwden.

Na onderzoek bleek dat het apparaat geen batterij bevatte en dat er ook geen beelden of geluidsopnames mee verstuurd kunnen worden. “Het is een nannycam, een soort babyfoon die alleen op korte afstanden werkt. Het lijkt hier dus om een storm in een glas water te gaan”, zegt een politiewoordvoerder tegen Hart van Nederland.

Wie de man is die de knuffel gaf, is nog niet duidelijk. De politie hoopt dat hij zich meldt, zodat hij zelf kan uitleggen wat er is gebeurd.