Sport

Honderden Chelsea fans verzamelen zich in binnenstad Amsterdam, bewoners ongerust

De supporters van Chelsea zijn al een feestje aan het vieren voor aanvang van de wedstrijd vanavond tegen Ajax. Honderden fans van de club uit Londen hebben zich verzameld rondom de Wallen in Amsterdam.

De gemeente Amsterdam heeft daarom woensdag, voor het eerst naast het algehele alcoholverbod op straat, ook 25 winkels en slijterijen de verkoop van drank verboden. “In een afgebakende regio op de Wallen mogen die winkels tussen 12:00 en 18:00 uur geen alcohol verkopen”, zegt woordvoerder Sebastiaan Meijer van burgemeester Halsema. “Onze inspecteurs controleren dat”.

De winkels zijn te herkennen aan de brief van de gemeente die voor het raam hangt. Als zij toch drank verkopen, hangt hen een boete van 1200 euro boven het hoofd. De wedstrijd tussen Ajax en Chelsea in de Johan Cruijff Arena begint om 19:00 uur.

Drukker en agressiever op de Wallen

“Het is de laatste jaren een stuk drukker en agressiever geworden in onze buurt. Dan verkoopt de Albert Heijn helemaal uit en zitten wij met het gezeik op straat. Daarom zijn we blij met deze maatregel van de gemeente, maar ook sceptisch over de impact. We moeten het eerst maar eens zien”, zegt Dionijs de Hoog, woordvoerder van de Zeedijk buurt.

https://twitter.com/dvndm/status/1186976609879744512