112

Hennepkwekerij ontdekt in pijler van Utrechtse brug

De politie heeft een hennepkwekerij gevonden in een brugpijler in Utrecht. Tweehonderd planten groeiden in de betonnen constructie van de spoorbrug naast de Jutfasebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding dat er met een elektriciteitskast gerommeld was. Tijdens het onderzoek ontdekten agenten de plantage. De hennepplanten zijn inmiddels opgeruimd en vernietigd. De politie heeft geen verdachten aangehouden en roept getuigen op zich te melden.

Bijzondere hennepkwekerijen

De politie ontdekt wel vaker op bijzondere locaties een hennepkwekerij. In september vonden agenten in Rotterdam achter een kast een verborgen tunnel die naar een plantage leidde. Een soortgelijke kwekerij werd in 2018 in Raalte ontdekt. Onder de voormalige kringloopwinkel werd een ruimte ontdekt toen een aannemer een gat in de verzakte vloer sloeg. Ook in 2018 vond de politie honderden hennepplanten in een aantal opleggers en zeecontainers die verscholen stonden in een loods in Heerlen.

Lees ook: Bizarre beelden: ondergrondse tunnel leidt naar wietplantage

In het Brabantse Welberg trof de politie in 2009 een ondergrondse hennepkwekerij aan. Onder een werkplaats was een zeecontainer ingegraven en vervolgens was er beton overheen gestort. De politie ontdekte de goed verborgen plantage na een aantal tips.