112

Dode en zwaargewonde na schietpartij in Amsterdam, verdachte aangehouden

Bij een schietpartij voor de deur van een pizzeria aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West is woensdagmiddag een dode gevallen. Een ander slachtoffer raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee verdachten zouden na het schietincident in een grijze Volkswagen met een Belgisch kenteken zijn gevlucht. De vluchtauto is op de Admiraal de Ruiterweg door agenten gespot en aan de kant gezet. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost. Een verdachte is aangehouden. De politie houdt er rekening mee dat de tweede verdachte na het schietincident is gevlucht.

Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij is de 49-jarige Goran Savic. De uitbater overleed ondanks een reanimatiepoging ter plekke aan zijn verwondingen. De identiteit van het zwaargewonde slachtoffer is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de doodgeschoten man een bekende van de politie was. Ook over het motief voor de schietpartij kon de politie nog niets zeggen.

Getuigen die iets hebben gezien of gehoord worden opgeroepen contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Beeld: HFV Photo Services