112

Buurtbewoners tasten in duister over mysterieuze dood Huub uit Zeist

De gepensioneerde vrachtwagenchauffeur Huub werd zondag dood gevonden in zijn huis aan de Vestdijklaan in Zeist. Voor buurtbewoners is de mysterieuze dood van de 69-jarige Huub, die wordt omschreven als een rustige, aardige man, het gesprek van de dag.

Want de dag voordat Huub door de politie dood in zijn huis werd gevonden werd hij slachtoffer van een inbraak, weet zijn buurvrouw. Haar broer hoorde zaterdag een klap in het huis van Huub en ging samen met hem beneden kijken wat er aan de hand was. Al snel werd duidelijk dat er was ingebroken, want het raam was ingeslagen. Een spoor van munten, die Huub bewaarde in een klomp, lag in de woning.

Rolex

Een andere omwonende vreest dat de inbreker of inbrekers het specifiek op Huub hadden gemunt, omdat min of meer algemeen bekend was dat hij zijn pensioen aan het eind van de maand bij de bank opnam en mee naar huis nam. Ook hield de man wel van mooie sieraden en had hij een Rolex om zijn pols, wat de dader(s) misschien op was gevallen.

Lees ook: Overleden persoon gevonden in huis Zeist, mogelijk verband met woninginbraak

Na de inbraak verzegelde de broer van de buurvrouw meteen het raam, maar de politie is niet gebeld. “Dat komt morgen wel, zei Huub. Zo was hij ook wel”, vertelt de vrouw. Maar de volgende dag werd Huub dood gevonden in de hoek van een kamer. De broer van mevrouw vertrouwde het zondag toch niet en belde aan bij Huub. Toen hij niet opendeed, belde hij de politie, die het lichaam van de man vond.

Luguber

Wat kan er toch gebeurd zijn, vragen omwonenden zich hardop af. Huub had hartproblemen en die inbraak zal hem ook niet in de koude kleren zijn gaan zitten, of is het verhaal luguberder dan dat? “Misschien zaten de inbrekers of inbrekers nog wel in het huis? Dat kan ook nog natuurlijk”, zegt de buurvrouw.

De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan, maar heeft nog niet bekend gemaakt wat daar uit is gekomen.