112

Rouwbrieven, kerstkaarten en uitnodigingen aan stukken door vuurwerk

Een brievenbus met inhoud is dit weekend met zwaar vuurwerk opgeblazen in Maarssen. Ook raakte een auto flink beschadigd door de knal. Van de brievenbus en veel post is niets meer over.

Buurtbewoners klagen onder het bericht van de politie op Facebook steen en been over de overlast in de buurt. “Al de hele week worden we gek van de knallen”, schrijft een inwoner van de Utrechtse plaats. En een ander: “Het is dit jaar weer drama met knallen van zwaar vuurwerk. Triest en onnodig deze vernielingen.”

Wat gebeurt er met de post?

De politie heeft de post die nog in tact was opnieuw op de bus gedaan. De vele onherstelbaar beschadigde brieven zijn overgedragen aan PostNL. Die laat weten de beschadigde post zoveel mogelijk alsnog te versturen. “Als we dergelijke post bezorgen, gaat er een begeleidende brief mee waarin we uitleggen waarom de post beschadigd is.”

Is het adres niet meer leesbaar? Dan wordt de post vernietigd. Brievenbuspakjes en aangetekende post worden nog enige tijd bewaard, zodat de geadresseerde het alsnog bij PostNL kan opvragen.

Slechts nieuws dus voor de post uit Maarssen, zeker zo rond de feestdagen. De politie laat weten hard op zoek te zijn naar de daders. “Ben jij degene die dit heeft gedaan en heb je misschien spijt? Meld je dan bij ons”, roept ze op.

Foto: Politie Stichtse Vecht