112

Granaten gevonden bij verdachten Delftse geweldsincidenten

De politie heeft meerdere handgranaten gevonden bij drie verdachten, die vast zitten voor betrokkenheid bij ernstige geweldsincidenten in Delft.

In mei en juni werden meerdere coffeeshops in het centrum van Delft beschoten. Ook werden handgranaten gebruikt. De drie verdachten werden eerder al aangehouden, maar zaten vervolgens in alle beperkingen. Dat betekent dat de verdachten alleen contact mogen hebben met hun advocaat en dat justitie verder geen mededelingen kan doen. Dat mag sinds maandag wel, nu de beperkingen zijn opgeheven.

Handgranaten

In de nacht van 7 op 8 mei zijn een coffeeshop en een zonnestudio in de Peperstraat beschoten. Bij dezelfde coffeeshop ontplofte op 17 mei handgranaten. Die nacht is ook een coffeeshop aan de Breestraat het doelwit van granaten. Een winkel aan de Molslaan en een horeca-zaak op de Beestenmarkt zijn 12 juni beschoten. Daarnaast is op 27 juni een granaat gevonden bij een bedrijf aan de Neringstraat.

Een 40-jarige Hagenaar is 12 juni in Noordwijk opgepakt; in zijn auto zijn wapens, munitie en een handgranaat gevonden. Ook zijn 22-jarige bijrijder zit vast. De rechtbank heeft het voorarrest van beide mannen met 90 dagen verlengd. De politie heeft ook het woonadres van de 40-jarige Hagenaar doorzocht; daar is nog een granaat gevonden en bovendien drugs. De 30-jarige bewoonster van dat adres is ook opgepakt. Haar voorarrest werd 27 juni al met 30 dagen verlengd.