112

Villa verwoest door brand na 'aanslag'

Een brand die vermoedelijk is veroorzaakt door een explosie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de villa van drugscrimineel Johan V. uit Etten-Leur verwoest. Volgens de brandweer raakte niemand gewond. De politie gaat ervan uit dat de brand opzettelijk is veroorzaakt.

Volgens de politie waren de bewoners niet thuis. Rond de klok van 01.00 uur werden aan de Ouwer knallen gehoord die op een explosie zouden kunnen duiden, stelt de politie. Korte tijd later sloegen de vlammen uit het huis.

De woning is eigendom van Johan V. (52) die vanwege zijn betrokkenheid bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne via de Rotterdamse haven anderhalve week geleden werd veroordeeld tot vier jaar celstraf.

Gevoelige informatie

Zijn zaak houdt verband met de corrupte douanier Gerrit G. die de verdachten in de cocaïnezaak tegen betaling gevoelige informatie over de werkwijze van de douane in het Rotterdamse havengebied gaf. De zaak tegen Gerrit G. loopt nog.

In 2014 waren bij het huis ook al twee auto’s in brand gestoken. De brandweer kon niet voorkomen dat de villa nagenoeg geheel afbrandde.

Beelden: SQ Vision