112

Auto als stuiterbal door de straat

Als een stuiterbal ging de auto van een 38-jarige automobilist dit weekend tientallen meters door Ossendrecht. De bewakingscamera van buurtbewoner Ad Geers maakte spectaculaire beelden van deze actie.

Zaterdagmiddag rond 14.50 uur werden de bewoners aan het Calfven opgeschrikt door piepende banden. Ad zag ook wat langs zijn raam vliegen. Dat bleek een zilverkleurige auto te zijn.

Die kwam, vermoedelijk met hoge snelheid, uit de richting van Ossendrecht. Na een meter of vijftig te zijn geslipt ging de auto van de 38-jarige man uit Ossendrecht tollen en kwam zelfs los van de grond. Hij ‘vloog’ eerst tegen een tuinhek aan. Daarna schoof hij door tegen de pui van een andere woning waardoor wat hoekstenen loskwamen en de regenpijp vernield werd. Hierna landde de auto op de neus van een geparkeerde Mercedes, sloeg over de kop en kwam midden op de weg tot stilstand.

Het vermoeden bestaat dat de automobilist heeft gedronken. Er is bloed van hem afgenomen. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.