Restaurant Robuust heeft het zelf ook niet makkelijk met na de coronaklap de alsmaar stijgende prijzen, maar toch besloten ze uit eten aantrekkelijker te maken voor hun gasten. Het restaurant komt met een heuse recessiekaart. Een menu met alleen maar echt betaalbaar eten. De lunch kost vijf euro en voor een bord tijdens het avondeten ben je tien euro kwijt."We moesten wel iets doen, want je ziet het overal rustiger worden in de horeca." vertelt manager Gideon Dammes aan Hart van Nederland. "Mensen erkennen niet snel dat ze het financieel moeilijk hebben, maar ik heb nu veel blije klanten." Er zijn wel andere restaurants in Nederland die hun klanten tegemoet komen. "Maar die hebben geen speciale voordeelkaart zoals wij die in het leven hebben geroepen." 'Steeds meer gasten heb geldzorgen' De manager van het restaurant benadrukt hoe belangrijk het is, juist als je zorgen hebt om af en toe eruit te kunnen. "Als je noodgedwongen veel thuiszit en met geldzorgen zit heb je nog meer de behoefte om ook eens een keertje buiten de deur te eten."Van zondag tot en met donderdag kan je voor de recessieprijzen eten gedurende de hele dag. "Als iemand op vrijdag en zaterdag heel graag iets van die kaart wil maken we ook wel een uitzondering', aldus Dammes. Loyale klant is veel waard Het restaurant vindt het het belangrijkste dat de vaste gasten kunnen blijven komen. "We bestaan nu al meer dan twintig jaar. Nu in deze moeilijke tijd iets terug doen voor onze klanten voelt goed. Het eten voor een tientje dat kunnen de klanten enorm waarderen."