Lifestyle & Entertainment

Viering Koningsnacht begint met vrijmarkt

Traditiegetrouw spreiden in Utrecht vrijdagavond veel mensen weer hun kleedjes om spullen te verkopen op de avond voor Koningsdag. De bekendste vrijmarkt van het land begon om 18.00 uur en gaat de hele nacht en zaterdag door. Ook in andere plaatsen barst het feestgedruis bijna los voor de viering van Koningsnacht.

Zo begint in de Haagse binnenstad het gratis festival The Life I Live. Het evenement duurt twee dagen en trekt honderdduizenden mensen. De eerste optredens beginnen om 19.00 uur en het programma op de negen podia duurt tot 01.00 uur.

Koningsnacht met tientallen feestjes

Ook de hoofdstad kleurt vrijdagavond al Oranje met tientallen feestjes in de stad. Omdat de koninklijke familie Koningsdag viert in Amersfoort, wordt daar op koningsnacht een gratis festival gehouden met Diggy Dex en Kraantje Pappie.

538-dj’s Coen en Sander organiseren onder de noemer Koningsnacht Spektakel een festival in Zwolle voor 15.000 mensen. Op het podium staan onder anderen Glennis Grace, Tino Martin, Lee Towers en Paul Elstak.

In Eindhoven is het vrijdag ook al feest onder de noemer Eindhoven=King en in Tilburg kun je je stembanden laten werken bij het meezingevenement Tilburg Zingt.

Bron: ANP