Sport

Rellende Feyenoordfans laten niets heel van terras in Bern: 33 aanhoudingen

De politie in de Zwitserse hoofdstad Bern heeft voorafgaand aan de Europa League wedstrijd van Feyenoord tegen BSC Young Boys 33 mensen aangehouden. Het merendeel daarvan is supporter van de club uit Rotterdam.

Zij zouden gezichtsbedekkende kleding hebben gedragen, vuurwerk hebben afgestoken, handschoenen met zand bij zich hebben gehad en ruzie hebben gezocht met fans van de tegenstander.

Kleine rellen

Kort voor de wedstrijd, die om 18.55 uur begon, braken kleine rellen uit tussen fans van Young Boys en van Feyenoord. De Feyenoord-aanhangers liepen in een grote mars van het centrum van de stad naar het stadion. Dat was verboden door de politie, maar het verliep zonder grote problemen.

Op YouTube zijn beelden verschenen van supporters die elkaar te lijf gaan met stoeltjes van een terras. Het wordt in de video niet direct duidelijk van welke club de ‘supporters’ zijn.

Ongeregeldheden

Toen de supporters het stadion in wilden, moest de politie de stewards van de club bijstaan bij ongeregeldheden. 1800 fans van de Rotterdammers hadden een ticket voor de wedstrijd.

De Zwitserse marechaussee was de afgelopen dagen extra alert aan de grens en weigerde 44 Nederlanders. Zij mochten het land niet in.

Feyenoord ging overigens met 2-0 onderuit in de Europa League-wedstrijd tegen BSC Young Boys.