'Het moeilijkste was dat ik Kenan (5) onder het puin zag liggen'

Precies een week geleden stortte de grillroom van Mahmoud Hasan in, waardoor zijn zoon Kenan (5) onder het puin kwam te liggen. Hij kon na een urenlange reddingsoperatie dankzij de hulpdiensten worden gered. Het jongetje is na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen eindelijk weer thuis. Kenan ligt uitgeput te slapen op de bank, naast zijn vader Mahmoud.

Hij weet volgens zijn vader nog alles van de ramp die zich vorige week zaterdag voltrok en wil niet meer terug naar de plek des onheils.

Lees ook: Vijfjarige Kenan onder puin grillroom in Coevorden vandaan gehaald

Kenan heeft een pijnlijke linkerarm overgehouden aan het drama. De komende tijd zal hij fysiotherapie krijgen om zijn arm weer goed te laten kunnen bewegen. Hij slaapt nog erg slecht, net zoals zijn vader. “Ik werd wakker om negen uur, maar ik heb medicijnen, hij niet”, zegt Mahmoud. “Misschien heeft hij wel last nachtmerries.”

Mahmoud zelf kijkt terug op een vreselijke week. “Het moeilijkste was dat ik hem zag liggen onder het puin. Dat was het moeilijkste moment.”

Dankbaar

Vrijdagavond om 20.00 uur mocht zijn zoon het ziekenhuis verlaten. Toen hij thuiskwam ging de tv aan, want Kenan is dol op tv-kijken, aldus Mahmoud. Hij heeft zijn zoon als kleine pleister op de wonde een mini-helikopter cadeau gegeven. Kenan kan niet wachten tot hij er buiten mee kan spelen.

Mahmoud is de mensen dankbaar in Coevorden en in Nederland vanwege de inzamelingsacties. Op meer dan zestig punten in Coevorden kan er geld ingezameld worden voor de getroffen familie. (Tekst gaat verder onder video)


Door het drama is Mahmoud zijn huis en werk kwijt. Maar dat is voor hem niet het belangrijkste, het ingezamelde geld evenmin. Hij hoopt vooral dat zijn kinderen gezond blijven.