Sport

Krijgt Memphis Depay door blessure een plekje op 'grootste kruisbandwebsite van de Benelux'?

De Nederlandse voetbalwereld is in rep en roer: Oranje zal het op het EK van komende zomer mogelijk zonder Memphis Depay moeten doen. De aanvaller liep zondag een zware kruisbandblessure op en is volgens zijn club Lyon zes maanden uitgeschakeld.

Jacco Zijl is orthopedisch chirurg bij het St. Antonius Ziekenhuis en ziet de situatie somber in. “Zes maanden herstel is erg kort dag. Normaal gesproken moet je na een operatie nog zeker zo’n negen tot twaalf maanden revalideren.”

Oranjefans hopen natuurlijk dat Depay na zes maanden op het EK staat, maar de kans dat hij het redt is volgens Zijl heel klein. “Je ook nog het biologische proces van je spieren opbouwen om weer wedstrijdfit te worden”, legt hij uit.

Lees ook: Oranje op EK ook tegen Oostenrijk

Eregalerij kruisbandwebsite

Jeroen van de Camp hoopt nu dat hij Depay kan toevoegen aan de eregalerij op fckruisband.nl. De oud-amateurvoetballer is de trotse eigenaar van de “grootste neutrale en onafhankelijke kruisband website van de Benelux”, waar hij kennis en informatie deelt over kruisbandblessures.

Van de Camp weet alles van kruisbandblessures. Zelf scheurde hij namelijk drie keer zijn kruisband: in 2003, 2004 en 2009. Door zijn ervaringen heeft hij zich verdiept in sporters die een kruisbandblessure opgelopen hebben.

Op zijn eregalerij staan sporters die minimaal één kruisbandrevalidatie achter de rug en hebben daarna hele mooie prestaties behaald. Of Depay ook een plekje verdient, zal moeten blijken. Orthopedisch chirurg Jacco Zijl heeft nog een goed bedoeld advies voor de jonge speler. “Gun jezelf ook de tijd om goed te revalideren.”