112

Buurtbewoners Noordwijk worden wakker met gaten in de ramen: "Een ontploffing hoor ik net"

Buurtbewoners van de Binnenweg in Noordwijk aan Zee werden in de nacht van maandag op dinsdag opgeschrikt door een explosie. Meerdere ramen zijn gesneuveld. “De hele straat zit onder de gaten.”

Buurtbewoner Michael staat op de plek waar vermoedelijk een handgranaat is afgegaan. “Ja, ik zie het nu pas, ja.” Ook hij werd gewekt door de ontploffing. “Rond kwart over twee, tegen half drie hoorde ik een keiharde knal.”

Niets gehoord

Toch schrok niet iedereen wakker. Buurtbewoner Piet de Bruin: “Ik heb de knal niet gehoord, niets. Het was een ontploffing hoor ik net.” Ook zijn vrouw Anneke stond voor een verrassing toen ze vanmorgen wakker werd. “Ik deed de rolgordijnen open en toen dacht ik dat de meeuwen op de ramen hadden zitten kakken. Als je dan een beetje verder kijkt, zie je dat het wat anders is natuurlijk.”

De vensterbank van Piet en Anneke lag vol met kogeltjes. Piet: “Dit zijn de kogeltjes die in de granaat hebben gezeten. Kijk, deze is helemaal door de ruit heengegaan.”

Het stel is niet de enige gedupeerde. Anneke: “De kogeltjes liggen hier allemaal verspreid over straat.”

Lees ook: Explosief aangetroffen voor deur uitgaansgelegenheid Noordwijk

Dinsdagochtend werd elders in Noordwijk bij een horecagelegenheid een voorwerp gevonden dat volgens de politie op een explosief leek. Volgens buurtbewoners van de Binnenweg vond de ontploffing in hun straat plaats bij het huis van de eigenaar van die horecagelegenheid. De politie kan niet bevestigen of er een verband bestaat tussen beide incidenten.