Buren schrikken van brute woningoverval: 'Die man doet nooit iemand iets kwaad'

Bewoners van een galerijflat aan de Saffraanstraat in het Zuid-Hollandse Hoogvliet zijn geschrokken. Zaterdagavond is hun buurman vastgebonden bij een woningoverval en raakte daarbij zwaargewond.

Een directe buurvrouw was net thuisgebracht door haar voorganger van kerk, toen hij opnieuw aanbelde. “Bij het teruglopen naar de auto hoorde hij een zacht geluid”, vertelt ze aan Hart van Nederland. “Toen hij beter luisterde, hoorde hij ‘Help, help’.”

Lees ook: Man zwaargewond na woningoverval door mannen in postbezorgingsuniform

De voorganger keek naar binnen en zag het slachtoffer op de grond liggen. Hij had een wond op zijn voorhoofd. Ze belden meteen de politie. “Mijn buurman is daarna naar het ziekenhuis gebracht en meer weet ik niet. Ik hoop dat het goed met hem gaat.”

Vriendelijke, behulpzame man

De man werd tussen 18.30 uur en 19.30 uur overvallen, maar zijn buren hebben er niets van gemerkt. Ze hebben ook geen idee waarom hij het slachtoffer is geworden van de  brute woningoverval.

De buurvrouw noemt de vader van een jong gezin een hele vriendelijke man. “Hij komt op mij altijd heel rustig over.” Een ouder echtpaar dat verderop op de galerij woont, kan dat beamen. “Die man doet nooit iemand iets kwaad.”

Hij is ook erg behulpzaam, vertelt de oudere buurvrouw. “Ik loop met een rollator en hij houdt altijd de deur voor me open.”

‘Woningoverval schofterige actie’

De overvallers droegen volgens de politie een uniform van postbedrijf PostNL. De directe buurvrouw schrikt ervan. “Je denkt dat ze een pakketje komen brengen, want er komen regelmatig bezorgers.”

Het echtpaar vindt de overval een “schofterige actie”. “Van mij mogen ze hen aan een hoge boom hangen hoor. Het is gewoon heel simpel”, zegt de oudere man stellig. Ze nemen al langer geen postpakketten meer aan voor hun buren. “Ik vind het gevaarlijk worden”, vertelt zijn vrouw.

“Je kunt tegenwoordig niemand meer vertrouwen”, zuchtten ze.