Misdaad

Ouders doodgestoken Roderick hopen op zware straf: 'Pijn is met geen pen te beschrijven'

De ouders van Roderick Leta vragen zich nog steeds af waarom juist hun zoon, die nooit met de politie in aanraking was gekomen, dood moest.

Leta werd op 13 januari slachtoffer van een fatale steekpartij in de Van Reigersbergenstraat in Amsterdam-West. Volgens de 21-jarige verdachte was er sprake van een ruzie. De ouders meldden zich vrijdagochtend bij de rechtbank in Amsterdam voor de inhoudelijke behandeling.

Onwerkelijk

”Dat iemand onze zoon zoiets aandoet is werkelijk met geen pen te beschrijven”, aldus de vader. ”Roderick was 29, stond midden in het leven en had nog een toekomst voor zich. Dat is allemaal afgepakt door deze jongen. En dat is heel bizar.”

De verdachte moest het bij de moeder van Roderick ook ontgelden. ”Hij vertelt alleen maar leugens. Het maakt mij niet veel uit want ik weet wat de waarheid is. Wie kan er nu zoiets vreselijks doen? Je voelt de hele dag die pijn die Roderick misschien ook gehad heeft in de laatste minuten van zijn leven.”

Geld

Beide ouders vermoeden dat hun zoon zich gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. ”Ik denk dat het puur om het geld te doen was”, aldus de moeder. ”Hij sprak altijd over geld, dat is hem fataal geworden”, vult de vader aan.

De ouders hopen in ieder geval op een lange straf voor de verdachte. ”Want wat hij ons heeft aangedaan is niet te beschrijven”, is de moeder duidelijk. ”Het is een hele enge jongen. Zoveel messteken? Dat kan niet.”