Sport

Herveldse vriendengroep levert liefst 650 lege bierkratjes in een keer in

Je moet anderhalf jaar sparen, maar dan heb je ook wat. Dat moet een vriendengroep uit het Gelderse Herveld gedacht hebben. Ze spaarden 650 kratjes bier bij hun zuipkeet, maar besloten die deze week in te leveren.

De constructie van lege bierkratten was inmiddels zo groot, dat de gemeente het zag als een illegaal bouwwerk. De jongens besloten daarop alle kratten op aanhangers te laden en ze met tractors naar de supermarkt te rijden. ”We hebben eerst de Jumbo in Elst gebeld”, licht Herwin Veen toe. ”Maar daar konden we niet meteen terecht. Daarna zijn we gewoon met onze tractors en de kratten naar het dorp gereden. Tussen 19.00 en 21.00 uur waren we al onze kratten kwijt.”

Bij de Jumbo in Zetten konden ze ‘slechts’ 250 kratten kwijt. Het personeel was niet van kwade wil, maar de supermarkt was maar tot 20.00 uur open. De rest van de kratten geraakte de groep kwijt bij de Coop in Herveld en de Jumbo in Hetteren. De groep reed in een heuse optocht van supermarkt naar supermarkt. Op een gegeven moment voegden verschillende auto’s zich zelfs bij de stoet.

De opbrengst van dit alles? “Tussen de 2.300 en 2.500 euro. Dat investeren we in een nieuwe keet, en in nieuwe bier natuurlijk.”

Beelden: Niek Veens