Holland's Best Drag Queen: meer dan alleen een man in een jurk

Wie is de mooie Drag Queen van Nederland? Zestien kandidaten strijden voor deze felbegeerde titel tijdens Holland’s Best Drag Queen.

Ook de 40-jarige Bjorn Berendsen, oftewel Victoria Vyper, doet mee. Hij wil meer dan alleen mooi zijn op het podium. Victoria wil op deze manier meer acceptatie vragen voor de LHBTI-gemeenschap. Zijn boodschap: een drag queen is meer dan een man in een jurk.

“Ik wil graag bijdragen aan de acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap en ben ervan overtuigd dat de weg naar beter begrip en daarmee acceptatie van deze minderheid, bestaat uit het meer zichtbaar zijn,” vertelt Berendsen. “Als mensen die ‘afwijken’ van de norm zichtbaar zijn op tv, maar ook vooral in het straatbeeld, leidt dit ertoe dat ze ‘normaal’ gevonden worden. Dat is een lang proces dat er zeker niet bij gebaat is als we ons verstoppen. Als drag queen heb ik daar een functie in, omdat ik per definitie een opvallende verschijning ben als ik in drag ben. We zijn meer dan een man in een jurk, veel meer.”