Misdaad

Man bestelt voor ruim een ton aan eten en drinken zonder af te rekenen

Tegen een 32-jarige Rotterdammer is vrijdag voor de rechtbank in Den Haag zestien maanden cel geëist om oplichting. Hij zou voor ruim 100.000 euro aan etenswaren en sterke drank hebben besteld bij een cateraar, zonder daarvoor te betalen. De bestelde producten zou hij hebben doorverkocht.

De man was werkzaam op het callcenter van een oliemaatschappij. Daar deed hij zich voor als manager. Op die manier kon hij het cateringsbedrijf overhalen de grote hoeveelheden drank en maaltijden af te leveren. Ook zou hij de gedupeerde lekker hebben gemaakt met de belofte dat hij een restaurant in het pand van zijn werkgever mocht openen.

Terugbetalen aan cateraar

Om de cateraar over de streep te trekken toonde de verdachte een valse huurovereenkomst en probeerde hij een borgsom los te peuteren. Maar toen de man zijn rekeningen maar niet betaalde, ontstond er argwaan en deed de gedupeerde aangifte.

De Rotterdammer zegt nu dat hij geen andere mogelijkheden zag om aan geld te komen. Het OM wil dat hij het afhandig gemaakte geld weer terugbetaalt aan de cateraar. De uitspraak in deze zaak volgt op 17 juli.

ANP/Redactie