Opmerkelijk

Lingo-stel gaat viral en wordt platgebeld om 'kutjes' en 'ketsen'

Ze zijn er al de hele dag behoorlijk druk mee. Sandra en Oscar worden platgebeld, -geappt en -gemaild, sinds hun optreden in Lingo dinsdagavond.

Maandagavond hield Sandra het nog enigszins beschaafd, door alleen het woord ‘piemel’ in te brengen. Maar dinsdag ging ze helemaal los, toen Oscar en zij de beurt hadden en het woord begon met een ‘k’.

‘Kutjes’

Waar Oscar netjes startte met het woord ‘katrol’, kon Sandra het niet laten om ‘kutjes’ te zeggen toen zij een 6-letter woord moest noemen. “Dat deed ik wel min of meer bewust, ja. Ik had al bedacht dat ik wat ‘vieze’ woorden zou roepen. Maar het is niet zo dat ik van tevoren had bedacht: ik ga lekker kutjes zeggen.” Toch deed ze dat. Wel voorafgegaan door een ‘sorry’.

Lees ook: ‘Onze vis smaakt als een tongzoen van een zeemeermin’ is de slechtste slogan

Dat leverde de nodige hilariteit op. Even later deed ze er nog een schepje bovenop. “Ja, toen ik ‘kutjes’ had gezegd, kon ik echt niets anders meer bedenken dan ‘ketsen’. Dus dat heb ik ook maar geroepen.” Daarmee kreeg ze de lachers helemaal op haar hand. En ook presentator Jan Versteegh reageerde leuk, vond Sandra.

Werknemer is trots

Nu staat de telefoon geen moment meer stil bij het stel in Krimpen aan den IJssel. “Iedereen vindt het geweldig.” Ze hebben nog geen negatieve reactie gehad zeggen ze zelf. Als we haar vragen of haar werkgever de actie kan waarderen, reageert Sandra met een volmondig ja. “Het leuke is dat ik bij de gemeente Rotterdam werk. En vanmorgen kreeg ik een mailtje van de gemeentesecretaris, waarin staat dat hij trots op me is”

Saillant detail: vanavond is het stel wederom te zien bij Lingo. Wordt vervolgd dus..