112

Twee peperdure wagens in vlammen op in Deventer

De brandweer kreeg donderdagnacht een melding van een autobrand aan De Kamp in Deventer. Ter plaatse bleken twee peperdure auto’s in brand te staan. Samen vertegenwoordigen de wagens, een BMW X6 en een Audi A8, een cataloguswaarde van 200.000 euro.

De vlammen sloegen uit de voorzijden van beide auto’s. De oorzaak van de brand wordt officieel nog onderzocht, maar een eerste conclusie van de hulpdiensten is brandstichting. Buurtbewoners hebben een persoon in een auto zien wegrijden ten tijden van het ontstaan van de brand. De wagens zijn total loss en worden weggesleept voor verder politieonderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Lees ook: Autobranden laaien weer op in Deventer

Deventer wordt al jarenlang geteisterd door series autobranden. Afgelopen winter en voorjaar stond de teller op bijna 40 branden. Na een autobrand die half mei bijna oversloeg naar een woning en een oproep van de burgemeester, stopte de serie branden plots. Voor zover bekend is er nooit een dader gepakt. In december 2018 waren er in een tijdsbestek van drie weken tijd vier autobranden, daarna werd het opnieuw rustig. Afgelopen nacht, exact een maand later, was het dus weer raak.

Beeld: SPS Media