Gezondheid

Kinderen ziek door zwembadwater op vakantiepark Kaatsheuvel

Twintig kinderen zijn ziek geworden nadat ze zwommen in het zwembad van vakantiepark Droomgaard in het Brabantse Kaatsheuvel. Ze kregen last van hun ogen en huid, omdat de chloor concentratie in het zwembad te hoog was.

Het zwembad was al tot vijf uur die middag gesloten door de te hoge hoeveelheid chloor in het water, maar in de avond werd het bad alsnog geopend. Al snel belandden er kinderen op de huisartsenpost met klachten.

Mobiele huisartsenpost

“Omdat het aantal kinderen met klachten al snel opliep naar twintig”, vertelt Veiligheidsregio Midden-Brabant, “schakelde de huisarts de politie in en werd er besloten een post op het vakantiepark op te richten.” Acht kinderen hadden hele serieuze klachten, maar iedereen kon bij de mobiele post behandeld worden en geen van hen is opgenomen.

De gemoederen liepen hoog op

“De gemoederen liepen hoog op gisteravond, het gaat ook om jonge kinderen van basisschoolleeftijd”, zegt Veiligheidsregio Midden-Brabant. “De ouders waren flink in paniek en vooral boos dat het zwembad ondanks het hoge chloorgehalte toch geopend was.”

Zwembad gesloten

Donderdag blijft het zwembad de hele dag gesloten om de oorzaak achter het kapotte chloorsysteem te achterhalen.

Beelden: Reality Photo