Dieren

Kimberly vond 4 gedumpte kittens: 'Mijn moeder kan er nog om huilen'

De hond van Kimberley (28) deed tijdens zijn uitlaatrondje achter een voetbalveld in Bergen op Zoom een wel heel schokkende vondst: vier gedumpte zeer jonge kittens.

“Mijn hond wilde niet meer weg bij een bepaalde plek dus toen ik met een zaklamp ging kijken ontdekte ik ze. Ik dacht eerst dat ze dood waren, maar mijn moeder pakte een van de kittens op en toen maakte hij gelukkig ineens geluidjes”, vertelt Kimberley aangeslagen. “Dit is toch bizar? Wie doet nou zoiets?”

10 dagen oud

De kittens waren nat en ijskoud, dus hebben Kimberley en haar moeder de diertjes vastgehouden tot de dierenambulance kwam. Ze liggen inmiddels in de couveuse in dierenopvang Arduin in Roosendaal. De dierenarts schat dat de katjes ongeveer 10 dagen oud zijn.

Moederpoes

Het gaat naar omstandigheden goed met ze, vertelt Henk van Hest van de opvang. “Ze drinken, dus dat is goed, maar dat zegt nog niks. Ze missen toch een moederpoes.”

Kimberley en haar moeder hopen ontzettend dat alles goedkomt met de kittens en zijn nog altijd ondersteboven van hun vondst. “Mijn moeder kan er nog om huilen als ze er aan denkt.”

Heb jij of ken jij een moederpoes die er nog wel een paar kittens bij kan hebben? Neem dan contact op met dierenopvang Arduin op 0167-532627/info@dierenopvangarduin.nl

Beeld: Dierenopvang Arduin