Sport

Scheidsrechter scoort per ongeluk doelpunt: 'Waardige twaalfde man'

Scheidsrechter Maurice Paarhuis was de scorende derde partij tijdens een wedstrijd tussen de Harkemase Boys en Hoek zaterdagmiddag. De beelden gaan de hele wereld over en Maurice z’n telefoon staat sinds het laatste fluitsignaal roodgloeiend.

“Toen het gebeurde kon ik wel door de grond heen zakken”, vertelt een opgelaten Maurice Paarhuis. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden stond hij tijdens een aanval van het team van Hoek vlak bij de goal, waardoor via zijn voeten gescoord werd. “En omdat ik officieel een dood spelelement ben, moet ik het doelpunt goedkeuren.”

En zijn goal is niet onopgemerkt gebleven: “Vlak na de wedstrijd had ik 500 berichtjes, maar dit waren er al gauw 1500.” Het zorgde ook even voor wat scheve gezichten bij de tegenpartij, de Harkemase Boys. Zij gingen meteen verhaal halen bij de scheidsrechter. “Maar je moet mij zien als een cornervlag. Als ik de bal aanraak wordt de actie gewoon goedgekeurd.”

‘Ik baal’

Op de vraag wat de scheidsrechter überhaupt op die ongelukkige plek deed, reageert Maurice: “Na de voorzet die werd gegeven lukt het de keeper nog net om deze uit het doel te houden. Hierna ontstaat er een tweede aanval waar ik middenin sta. Niet heel handig en ik baal zeker dat dit is gebeurd.”

Waardige twaalfde man

Gelukkig kan Maurice er nu om lachen, net als zijn omgeving. “Ik heb al meerdere keren een contract aangeboden gekregen bij clubs, omdat ik ‘een neus heb voor scoren’. Ook was ik volgens sommigen een waardige twaalfde man.”

Het doelpunt van de scheidsrechter heeft geen gevolgen gehad voor de einduitslag. Harkemase Boys won de wedstrijd alsnog met 4-2.