112

Recherche Oost-Brabant pakt nog drie mannen op in Operatie Alfa

Recherche Oost-Brabant heeft dinsdag drie mannen van 24, 53 en 75 jaar uit Oss en Berghem opgepakt in Operatie Alfa. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.

De recherche voerde de actie uit onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant.

Criminele familie

In het onderzoek naar een criminele familie uit Oss zijn in november en december vorig jaar in totaal al twaalf verdachten bij acties opgepakt. Zeven verdachten zijn lid van een familie. De dinsdagochtend aangehouden mannen maken géén deel uit van die familie, maar waren vertrouwde handlangers.

Naast deelname aan een criminele organisatie wordt het drietal verdacht van uiteenlopende feiten. Ze zouden bijvoorbeeld alle drie de beschikking hebben gehad over vuurwapens. De 24-jarige man uit Oss wordt verder verdacht van witwassen, terwijl zijn 53-jarige plaatsgenoot betrokken zou zijn bij de invoer van 315 kilo cocaïne.

Lees ook: Opnieuw aanhoudingen tijdens Operatie Alfa in Oss

Naar zeker één verdachte wordt nog gezocht. Het gaat om de man die op 21 november niet werd aangetroffen in Lith en Sumar, waar hij die dag mogelijk zou verblijven.

De leiding van de recherche sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen in het grote onderzoek: “Dit onderzoek is jaren voorbereid en wij hebben behoorlijk zicht gekregen op deze criminele organisatie. Daarom is zeker niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen volgen. Het onderzoek is in volle gang.”

Huiszoekingen

In totaal zitten in het onderzoek nu vijftien verdachten vast. Het aangehouden drietal wordt in verzekering gesteld en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In het kader van de operatie zijn eerder ook huiszoekingen gedaan in een woonwagenkamp in Lith en woningen in Helmond, Berghem, Oss, Asten, Macharen, Oijen en het Belgische Lommel. Ook een chalet op een vakantiepark in het Friese Sumar werd binnenstebuiten gekeerd. Er zijn wapens, geld, drugs en mogelijke explosieven gevonden.

Bron: politie.nl/ Redactie