Politiek

Jongen schiet met carbid op Jesse Klaver-poster: de één vindt het 'geniaal', de ander 'schandelijk'

Op Twitter circuleert een filmpje waarin een carbidschieter een poging doet het hoofd van GroenLinks-voorman Jesse Klaver op een aanplakbiljet te raken. Op een haar na mist de jongen in een blauwe overall het lachend uitgebeelde gezicht van Klaver. Het filmpje is inmiddels al tweehonderdduizend keer bekeken.

Danielle Hekman, bestuurslid van Farmers Defence Force, noemt de actie op Twitter ‘geniaal’. Er wordt vervolgens meer dan vierhonderd keer op gereageerd, vooral met reacties als ‘onbeschoft’ en ‘walgelijk’.

Actie

“Geweldige actie. Misschien gaat die zielepoot aangifte doen. Hahahaha,” reageert ene Maarten. Iemand anders reageert dat deze actie het ‘hem wel zal leren’. Hierop reageert Hans: “Wat zal hem dat leren? Dat hij geen mening mag hebben die van die van jou afwijkt? Want… dan is hij zijn leven niet meer zeker? In wat voor land leven we?”

De reacties zijn zo verschillend dat er discussies ontstaan. “Ik wens niemand dood ….maar dit vind ik humor. Klaver zegt toch ook van ons af te willen…andersom mag niet??? Niet erg democratisch,” reageert Danielle Hekman verder. Hierop reageert Harald: “Klaver zegt niet dat hij met een kanon op boeren wil schieten.”