Weer & Verkeer

Verwacht: zware avondspits door felle buien en windstoten

Tijdens de avondspits maandagavond valt op veel plaatsen regen. Vooral in het westen van het land is kans op verkeershinder door felle buien met onweer en windstoten, meldt Weeronline.

De Sint-Maartenviering wordt op veel plaatsen dan ook een natte bedoeling. Daarnaast zal de wind de lampionnetjes flink laten zwiepen en is het koud, met een gevoelstemperatuur rond de twee graden.

De regen begint aan het einde van de ochtend in Zeeland en trekt daarna over het hele land. Aan het eind van de middag regent het bijna overal, alleen in het noordoosten is het mogelijk nog droog. In het zuiden en westen regent het waarschijnlijk het hardst.

Avondspits

Vanaf ongeveer 17.00 uur wordt de neerslag in het westen meer buiig met soms droge momenten, maar ook regelmatig felle buien met onweer en windstoten. Vooral aan de kust van Noord-Holland en op de Wadden is kans op zware windstoten tot circa 80 kilometer per uur.

Tijdens de eerste uren van de avond, en dus ook tijdens de avondspits, trekken de felle buien verder landinwaarts. In de westelijke helft van het land is het oppassen voor iedereen die buiten is vanwege Sint-Maarten. Vanwege de wind zal een paraplu weinig helpen tegen de regen. Aan de westkust waait het krachtig tot hard en is kans op zware windstoten. Tijdens de buien is kans op een klap onweer en zelfs hagel is niet uitgesloten.

Sint-Maarten

Vierders van Sint-Maarten in Groningen, Drenthe en bijvoorbeeld ook Limburg hebben minder pech. Het kan wel regenen, maar van intense buien zoals in het westen is daar aan het begin van de avond waarschijnlijk nog geen sprake.

Verder is het behoorlijk koud. De temperatuur ligt vanavond op 6 à 7 graden, maar door de wind is het voor het gevoel slechts een graad of twee.

ANP

Foto: Pixabay