Misdaad

Illegaal vuurwerknetwerk opgerold in Noord-Nederland, duizenden kilo's ingenomen

De politie in Noord-Nederland heeft de afgelopen periode ruim 2390 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Na onderzoek naar diverse aanbieders van professioneel vuurwerk kreeg de politie zicht op meerdere verdachten en grote hoeveelheden illegaal vuurwerk.

De verdachten verkochten het vuurwerk. Zij hadden het ook thuis opgeslagen.

Lees ook: Burgemeester IJsselmuiden: ‘Aangetroffen hoeveelheid vuurwerk had woningen kunnen verwoesten’

Illegaal vuurwerk

Eind november hielden agenten twee mannen van 20 en 37 jaar uit Slochteren aan. In hun woningen werd ongeveer 300 kilo professioneel vuurwerk, vuurwapens, munitie, knalpatronen en pepperspray aangetroffen.

Naar aanleiding van verkregen informatie over de leverancier werd ook een 29-jarige man in zijn woonplaats in Enschede gearresteerd. Deze leverancier had in totaal 2000 kilo professioneel vuurwerk in zijn bezit. Een vierde verdachte, een 25-jarige man uit Terschelling, werd een dag later aangehouden. Hij had nog vijf kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit.

Lees ook: Jongeren met illegaal vuurwerk in twee jaar tijd verdubbeld

Verder onderzoek op de in beslag genomen digitale gegevensdragers leidde er toe dat nog elf adressen zijn bezocht als mogelijke afnemers van illegaal vuurwerk. In woningen in Hoogezand-Sappemeer, Haren, Kolham, Schildwolde en Leeuwarden vonden agenten nog eens in totaal 90 kilo professioneel vuurwerk.

Bovendien werden een luchtbuks en een enkel- en een dubbelloops geweer aangetroffen. De vier verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op.

 

ANP