Weer & Verkeer

Marissa doodsbang voor tweede overstroming bij buien en storm

Code geel en oranje zijn voorspeld voor vrijdagmiddag in Nederland. Marissa van der Loon uit Amsterdam houdt haar hart vast. Deze week kwam het letterlijk met bakken naar binnen bij haar woning op de Bankastraat.

“Voor de tweede keer in vijf jaar is alles in mijn huis kapot. Ik heb dit gefilmd en door het huis gelopen, maar me niet beseft hoe gevaarlijk dit was. Het water stroomde uit de stopcontacten, ik ben mijn leven niet zeker.”

Doodsbang

Hoewel de ergste buien worden verwacht in het zuiden van het land is Marissa er niet gerust op. “Ik ben doodsbang voor een bui en bovendien is het hartbrekend om mijn kinderen straks te vertellen dat hun spullen weg zijn.”

Woningbouwvereniging De Alliantie heeft na de overlast twee jaar geleden de schade deels vergoed. Nu zijn zij op nieuw in contact met Marissa. “Wij komen met een officieel statement, maar zijn samen met de bewoner in goed overleg bezig met een oplossing”, zegt een woordvoerder.

Lees ook: Noodweer zorgt voor meer overlast eikenprocessierups

Ondanks de goede voornemens van de woningbouw is Marissa argwanend. “Na maanden zeuren kreeg ik de vorige keer 2500 euro, daar moest ik alles van doen. Nu is het ook niet echt van harte. Ik moet zelf een hotel regelen, kan de bon dan wel inleveren straks, maar hoe moet dit nou verder?” Behalve Marissa hebben ook de buren last van regen. “Mijn buurvrouw al voor de derde keer, dit huis is van papier hoor, echt belachelijk.”